Urutan zahir guna ular

Selain daripada urutan semulajadi seperti mandi, bersuci dan bersetubuh untuk membina kesihatan alamiah terdapat pula bermacam-macam jenis kaedah urutan di dunia ini. Kebanyakkannya mengikut kepercayaan dan budaya tempatan. Ada juga dilahirkan daripada fahaman-fahaman tertentu. Namun, semuanya dengan matlamat yang sama ia itu untuk membina kesihatan yang menyembuhkan penyakit.

Urutan merupakan antara teknik tertua di dunia untuk mengekalkan kesihatan yang baik pada tubuh. Ada yang nampak pelik dan ada yang biasa. Dan sesuai dengan peredaran zaman, kaedah-kaedah urutan juga turut berkembang. Daripada menggunakan jarum hinggalah berbagai jenis mesyen yang dicipta.

Tetapi ada satu jenis urutan yang luar biasa dan ngeri sedikit, kerana ia menggunakan ular sebagai bahan terapi urutan ini. Urutan ini mungkin ilham dari urut batin semulajadi yang menggunakan zakar. Maka zakar yang sering disebut dengan panggilan ular ini telah di ganti dengan ular untuk mengurut tubuh badan agar terasa bagaikan urutan zakar di tubuh badan pula.

Kaedah urutan menggunakan ular atau Snake Massage ini disediakan oleh sebuah pusat kecantikan dan spa di Israel. Pusat urutan ini yang dinamakan ADA BARAK’s Spa terletak di utara Israel menggunakan ular-ular tertentu dalam kaedah rawatan urutannya.

Ular yang digunakan dari jenis yang tidak berbisa seperti ular California King, Florida King, Ular Jagung dan Ular Susu. Pemilik spa ini, Barak menyifatkan bahawa persentuhan antara kulit ular dengan manusia dapat menyenangkan otot-otot dan memberikan satu pengalaman yang mendamaikan.

Walaupun di sebalik fakta bahawa kulit ular tempat pembiakan pelbagai jenis bakteria, ia kini menjadi antara senjata utama untuk ular bukan untuk membunuh tetapi untuk membuatkan manusia lena di dalam urutannya.

About Sifuli

Bicara tentang makan minum, tidur baring, dan beranak pinak yang membina adat resam untuk kehidupan rohani, jasmani, jiwa dan raga. Diantara weblog Sifuli yang popular adalah seperti berikut: Dukun Asmara bicara tentang beranak pinak. Hipnotis Sifuli bicara tentang tidur baring. Jalan Akhirat bicara tentang adat resam (agama) Doa Ayat dan Zikir untuk rohani jasmani jiwa dan raga. Jika tak suka sekali pun janganlah tinggalkan komentar yang keterlaluan. Kerana segalanya adalah sekadar ilmu pengetahuan. Wasalam.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s