Gaya urutan bersetubuh menurut Islam

Kemahiran melakukan urutan batin sangat penting dikalangan suami isteri untuk memperolehi kepuasan nafkah batin. Hubungan suami isteri tidak lari daripada soal amalan urut mengurut ketika bersetubuh untuk memperolehi kepuasan nafkah batin. Mengikut pandangan pakar, sebaiknya setiap pasangan mengadakan urutan persetubuhan adalah 3 kali seminggu. Ini menjadikan jumlah minima urutan persetubuhan setiap pasangan adalah 12 kali sebulan. Mengambil kira waktu isteri datang bulan selama seminggu atau lebih setiap bulan.

Menurut islam, isteri adalah ibarat ladang untuk suaminya. Si suami boleh boleh buat apa sahaja, APA SAHAJA bersama atau kepada isterinya. Selagi mana tidak melibatkan lubang dubur atau bersama ketika isteri datang haid. Islam melarang pasangan bersama ketika haid dan dubur kerana ia adalah kotor dan boleh mendatangkan mudarat.

Panduan posisi urutan seks dalam islam amat mudah. Tidak bersama ketika haid, tidak melibatkan dubur dan jangan berbogel ketika bersama. Anda pasti pernah melihat set katil yang mempunyai tiang tinggi di empat penjuru katil. Tujuannya ia boleh dipasang kelambu bagi memudahkan pasangan bersama dengan ruang kawasan yang lebih besar.

Islam tidak melarang pasangan menggadakan hubungan seks, diatas katil, diatas kerusi, diatas sofa, didalam kenderaan, di dapur, di tepi dinding, dilantai. Asalkan panduan diatas dipatuhi beserta dengan doa dan adab-adab ketika berjimak dan selepas berjimak.

Pasangan boleh memilih pelbagai jenis posisi urutan persetubuhan ketika melakukan hubungan seks. Mempelbagai posisi urutan persetubuhan dapat menghilangkan rasa bosan pasangan. Memudahkan isteri mencapai titik kepuasan atau klimax dengan mudah. Mahupun juga dipanggil urutan batin diatas katil untuk tujuan kesihatan. Suami boleh diatas, isteri boleh diatas, boleh melapik punggung isteri dengan bantal dan banyak lagi. Titik kepuasan setiap wanita adalah berbeza. Lelaki harus pandai dan cepat bermula dari tarikh perkahwinan. Mencari titik urut kepuasan pasangan agar tidak mendatangkan kemarahan jika isteri tidak mendapat kepuasan urutan ketika melakukan hubungan seks.

Berbagai teknik dalam urutan persetubuhan

Selagi yang namanya alam termasuk juga manusia, apa sahaja yang ada padanya berubah. Tambahan pula, manusia itu sendiri sukakan perubahan. Jika tidak ada perubahan sesuatu itu akan membosankan. Begitu juga dengan gaya urutan melakukan persetubuhan, jika hanya menggunakan teknik urutan yang sama kemungkinan besar perasaan bosan akan timbul. Oleh kerana itu, bagi pasangan suami isteri yang mengimpikan kenikmatan persetubuhan itu tetap selalu dirasakan, keduanya akan sentiasa mencari teknik urutan persetubuhan atau cara-cara urutan yang baru dalam melakukan persetubuhan. Agar keduanya akan mendapat kehangatan dalam hubungan.

Kelebihan urutan persetubuhan pelbagai gaya:

1. DAPAT menghilangkan perasaan bosan akibat teknik yang sama.
2. DAPAT menaikkan keinginan untuk bersetubuh.
3. DAPAT meningkatkan kenikmatan berkelamin.
4. DAPAT menjarangkan kehamilan.
5. DAPAT menperolehi kehamilan.

“Isteri-isteri adalah seperti kebun tempat kamu bercucuk tanam, maka datangilah kebun tempat kamu bercucuk tanam itu dari mana sahaja yang kamu kehendaki” (Al-Baqarah:223)

Tujuh gaya urutan persetubuhan sebagai panduan.

1. Gaya urutan berhadap-hadapan.
2. Gaya urutan lelaki diatas.
3. Gaya urutan isteri diatas.
4. Gaya urutan duduk berhadap-hadap.
5. Gaya urutan bersetubuh dari belakang.
6. Gaya urutan di ats kerusi.
7. Gaya urutan berlutut.

1. Gaya urutan berhadap-hadapan

Cara urutan persetubuhan ini dikerjakan oleh kedua belah pihak saling berhadap-hadapan,suami memasukkan zakarnya ke dalam faraj isteri.Setelah itu suami isteri dapat melakukan aktiviti secara seimbang.Dalam cara ini gerakan lambat dan terbatas,sehingga kadangkala agak kurang disenangi oleh kedua pasangan suami-isteri.

2. Gaya urutan lelaki diatas.

Dengan teknik urutan persetubuhan ini isteri telentang dengan kaki terbuka,di bawah pingulnya dapat diletakkan bantal untuk memudahkan zakar suami dimasukkan lebih dalam.Apabila zakar suami telah masuk,maka isteri dapatlah dirapatkan supaya gesekan zakar dapat dirasakan.

3..Gaya urutan isteri diatas.

Dalam teknik urutan persetubuhan ini suami bersikap tenang,sedangkan isteri memainkan peranannya.Teknik ini sesuai untuk suami yang uzur atau kurang sihat. Dengan posisi ini tangan suami dapat aktif meraba tubuh isterinya supaya cepat terangsang,sedangkan bagi suami sendiri akan dapat melambatkan keluarnya air mani. Dalam cara ini,peluang memproleh kehamilan adalah kurang sebab air mani yang di pancutkan akan keluar dari farajnya.

4. Gaya urutan duduk berhadap-hadap.

Teknik urutan persetubuhan ini dapat dilakukan dengan duduk berhadap-hadapan.Isteri duduk pada peha suaminya sambil membukakan pehanya. Dengan posisi ini keduanya akan dapat saling berciuman atau bercumbu rayu untuk menambah kenikmatan.

Posisi urutan persetubuhan ini dapat memuaskan nafsu kepuasan kepada kedua suami isteri.Keuntungan cara ini ialah bagi suami yang mempunyai kemaluan yang agak pendek.maka zakarnya akan dapat masuk sampai ke dalam.Sedangkan bagi suami yang mempunyai kemaluan yang agak panjang,ia akan dapat mengendalikan menurut kemahuannya.Dan kemungkinan untuk hamil dengan cara ini agak sukar.

5. Gaya urutan dari belakang.

Cara urutan persetubuhan ini dapat dilakukan apabila keduanya miring atau isteri menunggang sambil menundukkan kepala sedangkan suami duduk dari belakang. Keadaan demikian suami dapat lebih nikmat dan biarpun jika isteri dalam keadaan hamil.

6. Gaya urutan duduk di atas kerusi.

Cara urutan perseubuhan ini merupakan salah satu cara yang sangat berguna,dimana suami duduk diatas kerusi sedangkan isteri duduk berhadapan di atas peha suaminya. Keuntungan cara ini dapat memberikan kepuasan urutan kepada kedua belah pihak.

7. Gaya urutan berlutut.

Dalam posisi ini pihak isteri mengambil sikap berlutut serta menahan badannya dengan sikunya beralaskan bantal atau lantai. Suami kemudian berlutut pula di belakang dengan memasukkan zakarnya sambil memeluk pinggang isterinya. Cara urutan peretubuhan ini sesuai sekali dilakukan pada saat isteri dalam keadaan hamil,sehingga perut isteri tidak bertindih

Disamping cara-cara mengurut ketika bersetubuh yang telah dikemukakan di atas,sebenarnya masih banyak lagi cara urutan bersetubuh yang lain. Biasanya dapat di kembangkan oleh pihak suami dan isteri yang telah berpengalaman dalam melakukan persetuhan.

About Sifuli

Bicara tentang makan minum, tidur baring, dan beranak pinak yang membina adat resam untuk kehidupan rohani, jasmani, jiwa dan raga. Diantara weblog Sifuli yang popular adalah seperti berikut: Dukun Asmara bicara tentang beranak pinak. Hipnotis Sifuli bicara tentang tidur baring. Jalan Akhirat bicara tentang adat resam (agama) Doa Ayat dan Zikir untuk rohani jasmani jiwa dan raga. Jika tak suka sekali pun janganlah tinggalkan komentar yang keterlaluan. Kerana segalanya adalah sekadar ilmu pengetahuan. Wasalam.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

14 Responses to Gaya urutan bersetubuh menurut Islam

 1. nur berkata:

  ENAAAAAAAAAAAAAAAAK TENAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN WES TAK PRAKTEKNE, TOPPPPPPPPPPPPPPPP CERRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

 2. gery berkata:

  apakhbetul ketika besetubuh tidak blh tlanjangbulat

 3. ahmad. berkata:

  knpa ea cpet bngt aku berejakulasi???

 4. syaidil amran berkata:

  hai yg tiga org atas tu…….dh kwin ke belum….klau dh kwin tkpelh….hehe soooooooooorrrrrrrryyyyyy la,,,,brcrmh sikit……tak phm la ape yg dimaksudkn….hehe….

 5. sahacing berkata:

  jadi ingin.

 6. sumirah berkata:

  jadi penasaran

 7. Hazlam. berkata:

  Tunjuk Pulak…..;-)

 8. muhammad subki berkata:

  istri kita itu tulang rusuk kita jadi mw pake baju ato ndak toh to juga tulang kita sendiri kan

 9. muhammad subki berkata:

  mari kita sama2 bersabar nunggu kedatangan jodoh karna tulang rusuk kita itu blum tentu tempatnya kadang temen kita sendiri atau orang asing

 10. Pingback: Cara Bersetubuh Agar Cepat Hamil Menurut Islam | Kumpulan Semua Info

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s