Duda 120 tahun cari tukang urut batin yang baru

Inilah agaknya perkahwinan lelaki tertua di dunia. Hazi Abdul Noor menamatkan zaman dudanya selepas 6 tahun kematian isteri pertamanya dan pilihan hatinya ialah Samoi Bibi,60 tahun,diKampung Satghori India.Beliau mempunyai dua orang anak lelaki, empat orang anak perempuan dan agak ramai cucu. Hampir 500 tetamu turut memeriahkan perkahwinannya di negeri Assam. Isteri pertamanya Salima Khatun telah berwasiat supaya anak-anaknya mencarikan beliau seorang isteri supaya dapat menguruti batinnya yang maseh gagah seperti di petik Times Of India.

“Mengikut daftar pengundi umur saya 116 tahun tetapi sebenarnya usia saya 120 tahun.”katanya selepas ditanya berapakah umurnya.

Menurut anak lelakinya, Hazi Azir Udin”Selepas kematian ibunya,ayah meminta kita mencarikan seorang isteri bagi menguruti batinnya, bukanlah suatu tugas yang mudah untuk mencari pasangan bagi menguruti batin lelaki yang berumur 100 tahun tetapi dengan rahmat tuhan, kita berjaya menemui ibu baru walaupun separuh usianya.

“Dia telah pernah berkahwin sekali tetapi suaminya telah meninggal dunia dan tidak mempunyai anak, walau pun agak aneh bila ada diantara menantunya lebih tua daripadanya.”

“Saya akan berusha sedaya upaya menjaga dan menguruti batin suami saya “kata Samoi.

Rekod perkahwinan usia paling tua didunia dipegang oelh rakyat Amerika Syarikat pada usia 103 tahun

About Sifuli

Bicara tentang makan minum, tidur baring, dan beranak pinak yang membina adat resam untuk kehidupan rohani, jasmani, jiwa dan raga. Diantara weblog Sifuli yang popular adalah seperti berikut: Dukun Asmara bicara tentang beranak pinak. Hipnotis Sifuli bicara tentang tidur baring. Jalan Akhirat bicara tentang adat resam (agama) Doa Ayat dan Zikir untuk rohani jasmani jiwa dan raga. Jika tak suka sekali pun janganlah tinggalkan komentar yang keterlaluan. Kerana segalanya adalah sekadar ilmu pengetahuan. Wasalam.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s