Gadis Melayu tawar urut batin di kedai gunting

“ Tak nak urut ke? Masuklah…kalau nak urut bolehlah masuk, lagipun pagi-pagi ni orang tak ramai,” pujuk seorang gadis tukang gunting ‘istimewa’ di sebuah premis di bangunan lama di Jalan Langgar, Alor Star.

Gadis itu yang dikenali sebagai Zie cuba menggoda wartawan Harian Metro yang menyamar pelanggan di lokasi ‘zon merah’ itu selepas mendapat maklumat mengenai kegiatan tidak bermoral di kawasan berkenaan.

Dianggap istimewa kerana gadis genit terbabit antara segelintir tukang gunting yang menawarkan perkhidmatan tambahan kepada pelanggan dahaga urutan batin di beberapa kedai gunting di bangunan berkenaan.

Tanpa menyedari misi sebenar wartawan, Zie terus rancak memberitahu, setiap kali menggunting rambut, pelanggan dikenakan bayaran RM10 manakala mereka yang mahu diurut berai pula dikenakan RM30, tetapi jika mahukan ‘urut batin ’ bayarannya RM50.

Bagaimanapun, apabila diajukan soalan mengenai urut kasih sayang itu, Zie hanya tersenyum sebelum memberitahu ia boleh diketahui apabila masuk ke dalam bilik.

Ketika dibawa meninjau bilik berkenaan, Zie menunjukkan dua tilam yang diletakkan di lantai manakala di sebelahnya beberapa botol kecil dipercayai minyak yang bakal digunakan ketika berurut.

“Untuk sekali khidmat urutan batin bayarannya RM150 saja, tapi perkhidmatan itu bukan untuk semua orang… kita tengok pelanggan juga,” katanya.

Tinjauan mendapati, jika dilihat dari luar ia kelihatan seperti sebuah kedai gunting rambut biasa, tetapi sebaik melangkah kaki ke dalam, pelanggan sebenarnya ditawarkan perkhidmatan tambahan dan layanan istimewa yang dianggap ‘luar biasa’ kepada sesetengah pelanggan baru pertama kali datang.

Lelaki yang ingin mendapatkan layanan mesra termasuk urutan badan dan batin atau urutan batin perlu melafazkan ayat ‘manja’ sebagai kod tertentu seperti ‘kasih sayang’ ketika berbincang dengan pekerja gunting rambut di premis berkenaan.

Difahamkan, aktiviti maksiat di bangunan itu berlarutan sejak 10 tahun lalu sehingga menjadi tumpuan ramai daripada pelbagai peringkat usia termasuk remaja dan warga emas untuk melampiaskan nafsu urutan batin bukan saja daripada wanita, tetapi juga pondan.

Menyedihkan apabila tindakan sebahagian pekerja gunting rambut itu seperti pelacur murahan dengan menarik tangan lelaki yang lalu-lalang di bangunan itu dengan secara terbuka mengajak mendapatkan perkhidmatan tambahan seperti urut batin.

Berdasarkan maklumat diperoleh, pelanggan yang inginkan khidmat urutan batin boleh berbincang ketika berurut dengan kebiasaan pekerja kedai gunting berkenaan akan meminta sehingga RM150, tetapi ia masih boleh dirunding dan diturunkan kepada harga diskaun sehingga RM30.

Siasatan mendapati setiap kedai gunting dikendalikan beberapa wanita berusia 20-an hingga 30-an dan apa yang menyedihkan, kebanyakannya berbangsa Melayu.

Tinjauan juga mendapati beberapa kedai gunting mempunyai bilik khas berukuran 20 meter persegi manakala ruang depan digunakan untuk bergunting yang dilengkapi dengan set televisyen.

Di satu sudut disediakan bilik air untuk pelanggan membersihkan diri selepas mengadakan urutan batin.

Pelanggan akan dijemput duduk dan berbual di ruang tamu sebelum mereka menggunting rambut atau terus ke bilik khas untuk berurut.

Ada pelanggan pada mulanya datang untuk bergunting saja tetapi, tergoda sehingga terpaksa berbelanja lebih apabila ‘terkulai’ terkena urutan batin dalam bilik khas berkenaan.

Seorang pekerja wanita berusia 20-an di sebuah lagi kedai gunting berkata, ketika stesen bas beroperasi di situ memang ramai pelanggan, tetapi selepas berpindah ke Kompleks Shahab Perdana kira-kira tujuh tahun lalu, pelanggan mereka mula berkurangan.

“Walaupun orang kurang, pelanggan masih ada,” katanya.

About Sifuli

Bicara tentang makan minum, tidur baring, dan beranak pinak yang membina adat resam untuk kehidupan rohani, jasmani, jiwa dan raga. Diantara weblog Sifuli yang popular adalah seperti berikut: Dukun Asmara bicara tentang beranak pinak. Hipnotis Sifuli bicara tentang tidur baring. Jalan Akhirat bicara tentang adat resam (agama) Doa Ayat dan Zikir untuk rohani jasmani jiwa dan raga. Jika tak suka sekali pun janganlah tinggalkan komentar yang keterlaluan. Kerana segalanya adalah sekadar ilmu pengetahuan. Wasalam.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Gadis Melayu tawar urut batin di kedai gunting

  1. Tius berkata:

    Urut dan

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s