Seni urut terapi sifuli

Seni urut terapi sifuli 2

Seni urut terapi Sifuli adalah seni kemahiran terapi kesihatan tradsional alamiah yang telah dipelupuri Rozli Ali (Sifuli).

Terapi tradisional adalah amalan yang telah diwarisi turun temurun untuk membina kesihatan yang mencegah dan menyembuh penyakit zahir dan batin.

Terapi alamiah berdasarkan kepada hukum alam semulajadi yang dicipta tuhan semesta alam untuk membina kesihatan mencegah penyakit.

Terapi alamiah menyatakan hanya kesihatan tubuh badan sahaja yang boleh menyembuhkan penyakit. Rawatan dan ubatan adalah sekadar membantu menguatkan tenaga tubuh badan membina kesihatan yang menyembuhkan segala penyakit.

Sifuli mendefinasi kesihatan itu adalah keadaan keseimbangan jiwa raga yang membina kehidupan jasmani untuk menghayati kehidupan rohani.

Oleh itu, aspek-aspek kesihatan hidup manusia adalah terdiri daripada rohani, jasmani, jiwa dan raga seperti jadual di atas.

About Sifuli

Bicara tentang makan minum, tidur baring, dan beranak pinak yang membina adat resam untuk kehidupan rohani, jasmani, jiwa dan raga. Diantara weblog Sifuli yang popular adalah seperti berikut: Dukun Asmara bicara tentang beranak pinak. Hipnotis Sifuli bicara tentang tidur baring. Jalan Akhirat bicara tentang adat resam (agama) Doa Ayat dan Zikir untuk rohani jasmani jiwa dan raga. Jika tak suka sekali pun janganlah tinggalkan komentar yang keterlaluan. Kerana segalanya adalah sekadar ilmu pengetahuan. Wasalam.
Imej | This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s