Tempat bermula pusat perkembangan Seni urut terapi sifuli di Ipoh

Tempat bermula pusat perkembangan Seni urut terapi sifuli di Ipoh

UTeS telah diperkenalkan oleh Sifuli bermula pada tahun 1999 di setiap malam di kaki lima Bangunan Perhentian Keretapi Ipoh Perak. Stesen Keretapi Ipoh yang mula dibina pada 1914 dan siap pada 1917. Seringkali bangunan ini dirujuk sebagai Taj Mahal Ipoh.Setelah perkhidmatan UTeS mendapat sambutan orang ramai, Sifuli telah membuka pusat UTeS di sebuah ruang di bangunan Perhentian Keretapi Ipoh Perak.

Pusat UTeS di Ipoh telah berjaya melahirkan ramai Juruterapi. Setelah memperolehi pengetahuan dan kemahiran urut terapi di Pusat UTeS selain menjadi juruterapi sambilan atau sepenuh masa banyak dikalangan mereka yang membuka pusat perkhidmatan sendiri di Ipoh dan Negeri Perak.

Daripada Pusat UTeS di Bangunan Perhentian keretapi Ipoh Perak UTeS telah berjaya berkembang ke Negeri Pahang, Kedah, Sabah yang akhirnya hingga ke Singapore.

About Sifuli

Bicara tentang makan minum, tidur baring, dan beranak pinak yang membina adat resam untuk kehidupan rohani, jasmani, jiwa dan raga. Diantara weblog Sifuli yang popular adalah seperti berikut: Dukun Asmara bicara tentang beranak pinak. Hipnotis Sifuli bicara tentang tidur baring. Jalan Akhirat bicara tentang adat resam (agama) Doa Ayat dan Zikir untuk rohani jasmani jiwa dan raga. Jika tak suka sekali pun janganlah tinggalkan komentar yang keterlaluan. Kerana segalanya adalah sekadar ilmu pengetahuan. Wasalam.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s