Latarbelakang Sifuli

Buku 2

Menamatkan perkhidmatan dengan Universiti Kebangsaan Malaysia pada tahun 1985 untuk menawarkan perkhimatan urut terapi sepenuh masa kepada orang ramai bermula di Bangi Selangor. Pada mulanya perkhidmatan UTeS hanya di buat di rumah kediaman, kerumah pelanggan atau hotel penginapan. Sifuli menawarkan warisan UTeS kepada pelangannya yang berminat dengan cara membantunya memberi perkhidmatan urut terapi kepada orang ramai.

Pada tahun 1996 Pusat utes telah di buka di Kampong Melayu Subang Selangor. Pusat ini telah menawarkan kepada mereka yang membantunya sebelum ini menjadi juruterapi sambilan atau sepenuh masa.Dari Pusat UTeS Kampong Melayu Subang Sifuli sering bersama pembantunya memberi perkhidmatan urutan kaki di tepi jalan Masjid India di depan Bangunan Wisma Yakin Kuala Lumpur.

UTeS telah diperkenalkan oleh Sifuli bermula pada tahun 1999 setiap malam di kaki lima Bangunan Perhentian Keretapi Ipoh Perak. Setelah mendapat sambutan orang ramai, Sifuli telah membuka sebuah pusat UTeS di sebuah ruang di bangunan Perhentian Keretapi Ipoh Perak. Pusat UTeS di Ipoh telah berjaya melahirkan ramai Juruterapi. Setelah memperolehi pengetahuan dan kemahiran urut terapi di Pusat UTeS selain menjadi juruterapi sambilan atau sepenuh masa banyak dikalangan mereka yang membuka pusat perkhidmatan sendiri di Ipoh dan Negeri Perak.

Daripada Pusat UTeS di Bangunan Perhentian keretapi Ipoh Perak UTeS telah berjaya berkembang ke Negeri Pahang, Kedah, Sabah yang akhirnya hingga ke Singapore.

About Sifuli

Bicara tentang makan minum, tidur baring, dan beranak pinak yang membina adat resam untuk kehidupan rohani, jasmani, jiwa dan raga. Diantara weblog Sifuli yang popular adalah seperti berikut: Dukun Asmara bicara tentang beranak pinak. Hipnotis Sifuli bicara tentang tidur baring. Jalan Akhirat bicara tentang adat resam (agama) Doa Ayat dan Zikir untuk rohani jasmani jiwa dan raga. Jika tak suka sekali pun janganlah tinggalkan komentar yang keterlaluan. Kerana segalanya adalah sekadar ilmu pengetahuan. Wasalam.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s