Urut zakar purba guna tukul

Seni urut zakar purba dengan tukul

Walaupun kebanyakan lelaki tua pergi ke taman untuk berjalan-jalan santai, tetapi pesara yang pernah berhikmat sebagai pekerja kereta api Zhou ChengLi lebih suka senaman yang lebih ‘hardcore’. Amalan-amalan berusia 70 tahun rutin memukul kelangkang berulang kali dengan tukul, logam berat dan batu bata. Beliau tidak berasa “senak’, walaupun untuk satu saat, ketika memukul ‘buah zakar’ beliau.

Zhou, yang berasal dari Hubei Province China, mengatakan bahawa dia telah mengamalkan seni purba ‘besi kelangkang qigong’, yang merupakan salah satu disiplin jarang ditemui dan paling sukar dalam kung fu Shaolin. Amalan ini melibatkan latihan harian yang melatih lelaki untuk mengekalkan pukulan kepada kawasan pangkal paha. Seni yang dikenali sebagai ‘Tie Dang Gong’, kelangkang besi qigong adalah teknik rahsia Daoist yang diajar untuk hanya murid-murid yang paling dipercayai. Setelah dikuasai, ia dipercayai untuk membuat seorang lelaki kebal di medan pertempuran.

Teknik yang tepat sebahagian besarnya tidak diketahui; ia telah berhati-hati dijaga kerana takut salah guna dan hanya disampaikan dari guru kepada pelajar dalam keyakinan penuh.

About Sifuli

Bicara tentang makan minum, tidur baring, dan beranak pinak yang membina adat resam untuk kehidupan rohani, jasmani, jiwa dan raga. Diantara weblog Sifuli yang popular adalah seperti berikut: Dukun Asmara bicara tentang beranak pinak. Hipnotis Sifuli bicara tentang tidur baring. Jalan Akhirat bicara tentang adat resam (agama) Doa Ayat dan Zikir untuk rohani jasmani jiwa dan raga. Jika tak suka sekali pun janganlah tinggalkan komentar yang keterlaluan. Kerana segalanya adalah sekadar ilmu pengetahuan. Wasalam.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s