Kursus urut terapi untuk ibu tunggal

Kerajaan negeri mahu melatih kira-kira 26,000 ibu tunggal di Terenggani sebagai bidan dan tukang urut kepada golongan wanita di bawah Program Mama Care, kata Pengerusi Jawatankuasa Kesihatan, Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat Negeri, Datuk Muhammad Pehimi Yusof.

Beliau berkata ia melibatkan Yayasan Pembangunan Keluarga (YPK), Lembaga Penduduk dan Pembangunan Keluarga Negara (LPPKN) dan Kolej Komuniti.
“Ia untuk memberi pendapatan sampingan kepada golongan berkenaan bagi menyara keluarga mereka,” katanya kepada pemberita pada majlis penutupan Seminar Bicara Gender: Menangani Keganasan Terhadap Wanita, di Dewan Gong Kemuntong di Besut hari ini.

Muhammad Pehimi berkata mereka yang berminat boleh mendaftar di Pejabat Daerah sebelum mengikuti kursus kemahiran daripada tenaga pengajar berpengalaman. “Khidmat tukang urut dan bidan sangat diperlukan,” katanya.

– Bernama

About Sifuli

Bicara tentang makan minum, tidur baring, dan beranak pinak yang membina adat resam untuk kehidupan rohani, jasmani, jiwa dan raga. Diantara weblog Sifuli yang popular adalah seperti berikut: Dukun Asmara bicara tentang beranak pinak. Hipnotis Sifuli bicara tentang tidur baring. Jalan Akhirat bicara tentang adat resam (agama) Doa Ayat dan Zikir untuk rohani jasmani jiwa dan raga. Jika tak suka sekali pun janganlah tinggalkan komentar yang keterlaluan. Kerana segalanya adalah sekadar ilmu pengetahuan. Wasalam.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s