Kenapa ramai tukang urut buncit perut

Kenapa ramai tukang urut buncit perut.pptx

Makan minum yang berlebihan adalah amalan buruk yang melemahkan perut untuk mencerna bahan tersebut secara teratur dan sempurna.

ketika perut dan usus melakukan proses pencernaan, otak tidak dapat berfungsi dengan baik. Ini kerana tenaga dan pengaliran darah tertumpu kepada aktiviti penghadaman makanan. Sebab itulah apabila makan sehingga terlalu kenyang, otak  akan menjadi lemah untuk berfikir dan terasa mengantuk dan malas.

Sisa makanan dan minuman yang tidak dapat dicerna dengan sempurna mendap di dalam perut yang akhirnya membusuk dan membuncitkan perut. Bengkak bengka tubuh badan bermula dengan buncit perut.

About Sifuli

Bicara tentang makan minum, tidur baring, dan beranak pinak yang membina adat resam untuk kehidupan rohani, jasmani, jiwa dan raga. Diantara weblog Sifuli yang popular adalah seperti berikut: Dukun Asmara bicara tentang beranak pinak. Hipnotis Sifuli bicara tentang tidur baring. Jalan Akhirat bicara tentang adat resam (agama) Doa Ayat dan Zikir untuk rohani jasmani jiwa dan raga. Jika tak suka sekali pun janganlah tinggalkan komentar yang keterlaluan. Kerana segalanya adalah sekadar ilmu pengetahuan. Wasalam.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s