Tuhan semesta alam

Keujudan tuhan adalah menurut pendirian hidup manusia. Tuhan semesta alam (Rabual Alamin) ialah tuhan yang mencipta sekalian alam. Sejauh manakah manusia mengenali tuhan sekalian alam bergantunglah kepada kesihatan alam kehidupnnya.

Alam kesihatan hidup manusia terdiri daripada rohani, jasmani, jiwa dan raga. Sebab itulah manusia itu perlu berugama. Rukun ugama yang terdiri daripada syariat, hakikat tauhid dan makrifat itu adalah untuk membina aspek kesihatan hidup manusia ia itu rohani, jasmani, jiwa dan raga.

About Sifuli

Bicara tentang makan minum, tidur baring, dan beranak pinak yang membina adat resam untuk kehidupan rohani, jasmani, jiwa dan raga. Diantara weblog Sifuli yang popular adalah seperti berikut: Dukun Asmara bicara tentang beranak pinak. Hipnotis Sifuli bicara tentang tidur baring. Jalan Akhirat bicara tentang adat resam (agama) Doa Ayat dan Zikir untuk rohani jasmani jiwa dan raga. Jika tak suka sekali pun janganlah tinggalkan komentar yang keterlaluan. Kerana segalanya adalah sekadar ilmu pengetahuan. Wasalam.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s