Urut kepala untuk kesihatan raga

Jika mengurut zakar untuk kesihatan jiwa mengurut kepaa pula adalah untuk kesihatan raga. Kepala mengandungi organ-organ deria utama tubuh badan kita iaitu mata, telinga, saraf penghiduan yang mengesan bau dan deria rasa yang terdapat pada lidah. Isyarat daripada organ-organ ini disampaikan ke pusat penyelarasan utama tubuh, iaitu otak. Otak terlindung di dalam kepala oleh tulang tengkorak manakala rambut pula menghalang kepala daripada kehilangan haba.

Sungguhpun semua kepala sama pada dasarnya namun perbezaan dari segi saiz, bentuk, raut muka dan warna menghasilkan rupa bentuk yang tiada terhingga kepelbagaiannya.

Tujuan refleksi atau urutan kepala :

Supaya darah mengalir lancar ke semua bahagian deria dan otak

Dapat berfikir dengan lebih efisyen

Muka akan kelihatan merah berseri

Menghindar dari sakit/ pening kepala serta migrain

About Sifuli

Bicara tentang makan minum, tidur baring, dan beranak pinak yang membina adat resam untuk kehidupan rohani, jasmani, jiwa dan raga. Diantara weblog Sifuli yang popular adalah seperti berikut: Dukun Asmara bicara tentang beranak pinak. Hipnotis Sifuli bicara tentang tidur baring. Jalan Akhirat bicara tentang adat resam (agama) Doa Ayat dan Zikir untuk rohani jasmani jiwa dan raga. Jika tak suka sekali pun janganlah tinggalkan komentar yang keterlaluan. Kerana segalanya adalah sekadar ilmu pengetahuan. Wasalam.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s